Facebook link RSS link Contacte link

Qui som i què fem

L’Associació Conèixer Història és una entitat sense ànim de lucre creada l’any 2008 amb l’objectiu d’investigar i de difondre el passat per poder entendre millor el present i teixir un futur més just i democràtic.

Els i les membres de l’associació són llicenciades en Història, diplomades en Cultura Històrica i Comunicació o expertes en la gestió del patrimoni cultural. L’ACH és oberta a tothom qui vulgui ser-ne membre, col·laborar-hi esporàdicament o fer suggeriments.

L’ACH, amb la seva activitat, vol dignificar i homenatjar aquelles persones que van lluitar en contra dels totalitarismes i a favor de la democràcia, tenint en compte l’equitat de gènere i, per tant, reconeixent el paper de dones i homes per igual. Un altre objectiu de l’associació és investigar i recuperar el patrimoni que constitueixen els anomenats «espais de memòria» on s’hi van esdevenir fets transcendents per a la defensa de les llibertats individuals i col·lectives, tant a Catalunya —durant la II República, la Guerra Civil, el Franquisme i la Transició— com a la resta d’Europa i arreu del món.

L’ACH du a terme projectes d’investigació, organitza activitats de difusió (xerrades, rutes, passis de pel·lícules, etc.), realitza tasques de documentació per a produccions audiovisuals i per a publicacions i col·labora amb la Universitat de Barcelona oferint pràctiques a estudiants de màster. Aquesta pàgina web és l’espai de comunicació de l’entitat.