Facebook link RSS link Contacte link

Rutes de la memòria

Viena i el Camp de Mauthausen

La visita a Viena i el Camp de Mauthausen ens endinsa en la història d’una ciutat i un país que van viure el fet que la capital fos coneguda com “Viena la roja”, que el país fos annexionat al III Reich i les minories represaliades, i com anys més tard fou instaurat, a la capital, un sistema d’ocupació semblant al del Berlín de la Guerra Freda.

Paz Lenca: El Salvador i Hondures

Aquesta ruta és una iniciativa de recuperació de la memòria històrica d’una zona que va viure convulsament força anys del segle passat (especialment les dècades dels 70 i 80) i al mateix temps, de desenvolupament turístic d’una zona privilegiada cultural, ètnica i geogràficament.

Viatge a Budapest

La capítal d’Hongria va viure l’ocupació nazi i posteriorment 45 anys de règim comunista. Avui a Budapest es poden visitar diversos museus i espais públics per a conèixer aquest passat.

Berlín, del feixisme al comunisme

Podríem dir que Berlín va ser durant molts anys el centre del món. Durant l’anomenada Guerra Freda el planeta va estar dividit en dos grans blocs -el comunista i el capitalista- que es van repartir Europa en dos bàndols, Alemanya en dues repúbliques i Berlín en dues ciutats.

Memòria de l’Apartheid

La República de Sud-àfrica va viure immersa durant més de quatre dècades en el sistema segregacionista de l’Apartheid, que excloïa als ciutadans de raça negra de l’àmbit públic. Anys després, a Sud-àfrica es poden visitar diversos “espais de la memòria” que ens traslladen a aquella època.

Ruta de l’exili

Aquesta ruta reprodueix el camí que van fer a peu milers de persones -entre elles el President Companys, el President de la República Manuel Azaña i el Lehendakari José Manuel Aguirre- l’any 1939, quan es van exiliar a França, creuant els Pirineus, empesos per l’avanç de les tropes franquistes.